nUFF-nUFF

Followers

Friday, 10 April 2015

#Review Lagu - See You Again - Wiz Khalifa ft. Charlie Puth




Assalamualaikum,



Hari Jumaat ini sempat juga lah untuk buka blog yang semakin ligat pula nak menulis. Wah wah wah. Tapi dengan cara ini sahaja dapat meluahkan apa yang terpendam dalam hati bila tension dan tak tahu apa yang harus dilakukan. Selesai sahaja solat Jumaat, terus balik ke ofis dan duduk. Yup! Duduk dan terfikir sejenak, sementara nak tunggu untuk balik dalam masa beberapa jam ini , baik blog ini aku update. Hahaha.



Tapi pengisian pada hari Jumaat ini ialah tentang review lagu sahaja. Dan ini juga merupakan review lagu yang pertama aku dalam blog ini. Harap yang arif sentiasa tegur akan kesalahan yang aku lakukan ye?





Sekarang ini mana-mana popular dengan filem Fast and Furious 7. Baru lagi beberapa entry yang lepas aku dah update tentang #reviewmovie untuk filem Fast and Furious 7 ni. Dan yang paling jadi viral sekarang ialah tentang lagu perpisahan yang berkumandang di akhir babak filem ini. See you again memberi satu mesej penting, di mana kehidupan selepas mati akan muncul. =)



Berikut ialah lirik lagu See You Again daripada artis Wiz Khalifa dan Charlie Puth.


See You Again videoclip


It's been a long day without you my friend
And I'll tell you all about it when I see you again
We've come a long way from where we began
Oh I'll tell you all about it when I see you again
When I see you again

Damn who knew all the planes we flew
Good things we've been through
That I'll be standing right here
Talking to you about another path I
Know we loved to hit the road and laugh
But something told me that it wouldn't last
Had to switch up look at things different see the bigger picture
Those were the days hard work forever pays now I see you in a better place

How could we not talk about family when family's all that we got?
Everything I went through you were standing there by my side
And now you gonna be with me for the last ride

It's been a long day without you my friend
And I'll tell you all about it when I see you again
We've come a long way from where we began
Oh I'll tell you all about it when I see you again
when I see you again

First you both go out your way
And the vibe is feeling strong and what's
Small turn to a friendship a friendship
Turn into a bond and that bond will never
Be broke and the love will never get lost
And when brotherhood come first then the line 
Will never be crossed established it on our own
When that line had to be drawn and that line is what
We reach so remember me when I'm gone

How could we not talk about family when family's all that we got?
Everything I went through you were standing there by my side
And now you gonna be with me for the last ride

So let the light guide your way hold every memory
As you go and every road you take will always lead you home

It's been a long day without you my friend
And I'll tell you all about it when I see you again
We've come a long way from where we began
Oh I'll tell you all about it when I see you again
When I see you again


Dan ini pula videoclip versi The Voice 2015

Lirik lagu pun dah cukup memberikan kesedihan kepada kita. It's been a long day without you my friend. Kita sendiri pun kadang-kadang akan merindui juga zaman sekolah kalau macam ini liriknya, walaupun kawan kita kita masih hidup dan tak senasib seperti Paul Walker tapi tertanya-tanya juga kita di mana mereka berada. Bahagia dengan keluarga ? Kerjaya ? Atau sudah berbini ramai ? Haha joking. =D . Tapi takpe, wassap, facebook , instagram kan ada sekarang.




Bila sudah lama tidak bertemu dengan rakan baik kita tentu kita merasa sedih nak-nak lagi beliau sudah tiada di dunia ini. Aku bukanlah nak menerangkan secara mendalam lirik yang ada ni, cuma nak share je apa yang boleh di share dalam lirik ini pada pandangan peribadi aku. =)

Next review lagu, nak review lagu Jepun pulak . Heee =P


S_K





Follow by Email